Skt. Mikaels Ensemblet

Musik - det eneste globale sprog. Derfor er musikken også et stort element i livet i og omkring Slangerup Kirke - Skt. Mikaels. Lad os starte med et par citater:

Hvad er musik? Det finder sted mellem tanke og fænomen, som  mægler daggry, står hun mellem ånd og materie, beslægtet med begge, den adskiller sig fra dem, det er den ånd, der skal være en afmålt tid, denne sag, men sagen, som ikke uden rummet. 
Heine G.

I videnskabelige tænkning er altid et element af poesi.Ægte videnskab og rigtig musik kræver en ensartet tankeproces. 
Einstein, A.

Skt. Mikaels Ensemblet består af udvalgte professionelle musikere fra regionens store orkestre, bl.a. Det Kongelige Kapel og Radiounderholdningsorkestret. Medlemmer af ensemblet medvirker ved de årlige Klassisk Midsommer i Slangerup Kirke. I efteråret 2011 dannede Violinist Walter Gaffron og pianist Nicolai Kjølsen ensemblet Skt. Mikaels Duo, som optrådte første gang med en Nocturne Aften i november måned. 

Når Skt. Mikaels Ensemblet spiller ved åbnings- og afslutningskoncerterne ved vore Klassisk Midsommmer koncerter, så vil det oftest være et kammermusik ensemble med 3 eller 4 musikere. Skt. Mikaels Ensemblet blev etableret i foråret 2009 af Walter Graffon og Nicolai Kjølsen.

Her kan du læse om de musikere, som har spillet i Skt.Mikaels Ensemblet i 2009, 2010, 2011 og 2012. 

Violinist Walter Gaffron

Walter Gaffron er til daglig koncertmester i Radiounderholdnings-orkestret.
 Walter Gaffron er født i Sverige og har violineksamen fra Nordwestdeutsche Musikakademie. Koncertmester–karrieren startede tidligt ved operaen i Lissabon, hvorefter turen gik til operaen i Rio de Janeiro.

I Brasilien underviste han desuden på sommerkurser ved Universitetet i Sao Paolo. Efter en periode med engagementer i forskellige svenske og tyske symfoni- og kammerorkestre blev han i 1983 ansat som 2. Koncertmester i Danish Radio Sinfonietta.

Som solist har Walter Gaffron bl.a. indspillet Kim Helwegs violinkoncert og Camille Saint-Saens´ ”Havanese” med Danish Radio Sinfonietta. I 1998 var han med til at danne Radioens Wienertrio.

Walter Gaffron har medvirket ved Klassisk Midsommer i alle årene, og har også spillet i orkestret ved opførelserne af Händels Messias både i 2007 og 2009, og er den ene af de to grundlæggere af Skt. Mikaels Ensemblet samt halvdelen af Skt. Mikaels Duo.

Pianist Henrik Metz

Henrik Metz studerede klaver hos professor Arne Skjold Rasmussen og musikvidenskab ved Københavns Universitet, og har siden 1970 været pianist ved bl.a. Danmarks Radio, Den jyske Opera og Det kongelige Teater. Virker også som kammermusiker på både klaver, cembalo og orgel.

Henrik Metz har indspillet adskillige klassiske og jazz CD-er med bl.a. Tina Kiberg, Stig Fogh-Andersen, Ole Hedegård, Henriette Clemens, Fredrik Lundin og Niels Henning Ørsted-Pedersen, og har desuden komponeret sange til tekster af bl. a. Ulrikka S. Gernes, Poul Feldfos og Ellen Heiberg.

Henrik Metz medvirkede første gang ved Klassisk Midsommer i 2009.

Cellist Andreas Broch

Efter et år på Vestjysk Musikkonservatorium studerede Andreas Broch på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos Henrik Brendstrup og Morten Zeuthen, og han tog diplomeksamen i 1999. Derefter studerede han et år på konservatoriet i Tel Aviv hos Hillel Zori. Igennem årene har han deltaget i mange masterclasses hos bl.a. David Geringas, Ralph Kirshbaum, Bernhard Greenhouse og Uzi Wiesel. Hos den sidste årligt fra 1999 til 2005.

Han har optrådt med kammermusik i mange sammenhænge. Solo optræder han med Bachs cellosuiter, og han har været solist i bl. a. Dvoraks og Elgars cellokoncerter. Den sidste bl.a. med The Clearlake Symphony i Houston, Texas. Andreas Broch har arbejdet som freelance musiker i orkestrer i København, Malmø og Helsingborg og har i en periode haft en soloplads i Aalborg Symfoniorkester.

Andreas Broch spillede ved Klassisk Midsommer både i 2009, 2010 og 2012. Og medvirkede også ved uropførelsen af "Verden venter..." i påsken 2011.

Bratschist Lotte Wallevik

Lotte Wallerik er er uddannet på Det Kgl Danske Musikkonservatorium hos professor Josef Kodousek i årene1986-1992, og havde sin debut-koncert i januar 1995.

I perioden 1992-93 studerede hun ved Julliard School of Music hos professor Karen Tuttle. Derefter var hun fra 1993 solobratschist ved Esbjerg Ensemblet samt lærer ved Vestjysk Musikkonservatorium. I 1994 blev hun ansat ved Det Kongelige Kapel.

Hun har også været medlem af Copenhagen Classic, og spiller jævnligt i Huaröds Kammarorkester under ledelse af Mats Rondin. Siden 2002 har hun gentagne gange været solist ved festivalen virtuosi i Brasilien. Derudover er hun en aktiv kammermusiker i Danmark og Sverige.


Lotte Wallevik medvirkede ved Klassisk Midsommer 2009.

Violinist Piotr Gasior

Piotr Gasior voksede op i Polen som den yngste i en søskendeflok på tre. Piotrs far havde forgæves forsøgt at få Piotrs to ældre brødre til at blive noget ved musikken, så da turen kom til Piotr, var det sidste chance for at få en professionel musiker i familien.

Tredje gang var lykkens gang. Piotr faldt for musikken og fik som 16-årig den første kontrakt med et professionelt teater i Krakow. 19 år gammel blev han ansat på Operaorkesteret i Krakow og et år senere opnåede han at blive 2. koncertmester i Capella Cracoviensis – Krakows Kammerorkester. Og endelig vandt han en stilling i Den polske Kammerphilharmoni i Gdansk.

Han var i mellemtiden blevet gift, også med en musiker, og sammen søgte de nu ud i verden. Rejsen endte i Danmark. Her blev de første år tilbragt i Odense Symfoniorkester, men i 1995 rykkede familien til København – og for Piotrs vedkommende til en stilling som 2. violinist i DR Radiounderholdningsorkestret

Piotr Gasior medvirkede første gang ved Klassisk Midsommer 2009.

Koloratursopran Pauline Kehlet

Uddannet ved studier både herhjemme såvel som i udlandet. Har specialiseret sig i det italienske Belcanto repertoire hos bl.a. Maestro Angelo dell´ Innocenti i Rom, og professor Susan Dennis i Wien. Hun har også beskæftiget sig med andre musikgenrer og således bl.a. medvirket i flere Teateropsætninger af ”Czardasfyrstinden” og ”The Sound of Music”.

Som den ene del af den kendte Duo La Valse er Pauline Kehlet tillige koncertaktiv med et stort og varieret repertoire som spænder lige fra tidlig barok og til helt ny musik, og med Duo La Valse har hun indspillet og udgivet i alt 4 anmelderroste CD'er, ligesom hun har optrådt på TV og i Radio-sammenhæng.

Pauline Kehlet har ved flere lejligheder optrådt for Kongefamilien, og har modtaget Legater fra Dronning Margrethe og Prins Henriks Fond.

Pauline Kehlet medvirkede ved Klassisk Midsommer 2009, og var også solist ved den første opførsel af Händels Messias i Slangerup Kirke i 2007.

Violinist Yuko Yasui

Yuko Yasui kom til Sjællands Symfoniorkester i 2006 og har siden markeret sig som en fantastisk dygtig og afholdt gruppeleder for 2.violinerne. Yuko Yasui er født og uddannet i Tokyo. Hun har tidligere været medlem af Tokyo Metropolitan Orchestra.

Yoku Yasui medvirkede i åbningskoncerten under Klassisk Midsommer 2010.

Bratschist Stine Hasbirk

Stine Hasbirk er uddannet hos Tabea Zimmermann i Frankfurt og Tim Frederiksen i København. Siden 2002 ansat i Det kgl. Kapel, og er derudover solobratschist i Radiounderholdningsorkestret de seneste år.

Stine Hasbirk medvirkede ved både åbningskoncerten og afslutningskoncerten under Klassisk Midsommer 2010. Og igen ved afslutningskoncerten i 2012.

Pianist og organist Nicolai Kjølsen

Nicolai Kjølsen blev i 1992 færdiguddannet som pianist og organist på Det Kongelige danske Musikkonservatorium med speciale i akkompagnement og kammermusik. Fra samme år ansat som pianist ved Det Kongelige Teater. Har haft flere studieophold i udlandet, bl.a. Salzburg, London, Rom og Zürich.

Nicolai Kjølsen er både som solist og kammermusiker en flittig koncertgiver, og har også som komponist gjort sig bemærket - bl.a. har han komponeret 2 marcher til Kongehuset: "Dronning Margrethes Jubilæumsmarch" og "March til Kongeskibet Dannebrog", som spilles når dronningen ved starten af foråret går ombord i Kongeskibet ved Nordre Toldbod i København. Senest har Nicolai Kjølsen komponeret værket "Kingo Fantasi" i andledning Dronningens besøg i Slangerup Kirke den 10. september 2009.

Nicolai Kjølsen er en af de to grundlæggere af Skt. Mikaels Ensemblet, og den ene halvdel af Skt.Mikaels Duo. Han medvirkede ved afslutningskoncerterne under Klassisk Midsommer både i 2009 og 2010. Derudover havde Nicolai Kjølsen begge disse år samt i både 2011 og 2012 klaversolokoncerter under Klassisk Midsommer.

Violinist Stine Fowler

Emily Fowler er fra Calgary i det vestlige Canada, og var blot fire år gammel, da hun begyndte at spille violin. Hun har sidenhen vundet alle de store konkurrencer i Canada, og har modtaget priser i flere internationale konkurrencer, bl.a. American Bach Soloists International Competition. 
Hun kom til Danmark i 2006 efter fire år som solo spiller i Malaysian Philharmonic Orchestra i Kuala Lumpur. Hun har været ansat hos Ensemble MidtVest, Det Kongelige Kapel, og er på nuværende tidspunkt fastansat i DR UnderholdningsOrkestret. Emily er derudover efterspurgt både som kammermusiker og som koncertmester i flere orkestre i Danmark og Sverige. Hun er uddannet hos Almita og Roland Vamos, og har både en Bachelor og en Master grad fra Oberlin Conservatory i USA.

Emily er violinist i Skt. Mikaels Ensemblets strygerkvartet, som spiiller ved afslutningskoncerten ved klassisk Midsommer 2012.Klassisk Midsommer har gennem årene været muliggjort gennem økonomisk støtte fra private fonde, som Det Obelske Familiefond, Overretssagfører L.Zeuthen's Mindelegat, Solistforeningen af 1921, Toyota Fonden og Vibeke og Ernst Husmanns Fond, samt flere trofaste lokale virksomheder: