Alle pladser besat til Mozarts Requiem

posted 31 Jan 2011, 00:43 by Niels Jensen   [ updated 6 Feb 2011, 13:36 ]
Søndag den 23. januar 2011 kl. 16.00 var der nytårskoncert med Slangerupkoret i Slangerup Kirke - Skt.Mikaels, og selv om Mozarts Requiem, som også kaldes 'Dødsmessen' ikke just er et munter stykke musik, så fik alle en rigtig god oplevelse. Til fremførelsen af det store værk var Slangerupkoret supleret af fire solister: sopran Eva Trudsø, alt Helga Svensson, tenor Ole Morten Velde og basbaryton Andreas Kaspersen.Desuden medvirkede musikere fra Lyngby-Taarbæk Symfoniorkester.

Mozarts Requiem er en ikke færdiggjort
dødsmesse fra Mozarts hånd, men hans elev Franz Süssmayr fuldførte værket, så det i dag fremstår som et meget kendt korværk. Dirigent ved opførelsen i Slangerup Kirke var Ulrich Spahn Klausen, som har dirigeret koret gennem de seneste seks år.

Opførelse af dette store værk af Mozart i Frederikssund Kommune blev muliggjort ved en underskudsgarante fra kommunen. Slangerup Menighedsråds koncertbudget gjorde det muligt at have gratis adgang til den lokale koncert.