Alle sad ned til juleaftensgudstjenesterne i år

posted 25 Dec 2010, 11:10 by Niels Jensen   [ updated 3 Jun 2011, 08:12 ]
Juleaften var der 3 gudstjenester i Slangerup Kirke - Skt. Mikaels,
og før hver tjeneste ringede medlemmer af kirkens ringerlaug med de to største klokker (Den tredje og mindste er midlertidigt ud af drift grundet en mindre skade), og du kan lytte til lidt af den første af disse ringninger ved at starte afspilleren til venstre. Ved alle tjenester blev tonerne fra orgellet ledsaget af kraftig trompetmusik leveret af Niels Erik Rydam, og som en ekstra julegave, så var postludiet efter den sidste tjeneste et kendt stykke trompetmusik af Telemann. Det festklældte julepublikum kvitterede med klapsalver.

Modsat tidligere år, så manglede der ikke siddepladser ved nogen af de 3 gudstjenester. Den første tiltrak omkring 200 gæster, den anden omkring 300 gæster og den tredje omkring 250 gæster. Det er lidt færre en sidste år, og det skyldes sandsynligvis vintervejret, som havde leveret en fin dyne nysne inden for det sidste døgn.

På video'en herunder kan du høre organist Nicolai Kjølsens orgelimprovisationer, mens kirkegæsterne skyndsomt forlader kirken på vej til det traditionelle julemåltid.

Postludium ved sidste juleaftensgudstjeneste