Arkæologiske udgravninger på Kingos Minde grunden

posted 20 Jul 2010, 08:12 by Niels Jensen   [ updated 30 Jul 2010, 05:07 ]
Nu har de arkæologiske udgravning på den tidligere Kingo Minde grund været i gang i omkrng 3 uger. Og arkæologerne fra Museet Færgegården har allerede gjort flere interessant opdagelser. Man har identificeret to klare lag: et lyst lag i omkring en halv meters dybde, som hovedsageligt indeholder smådele fra tiden omkring bygningen af den nuværende kirke, og et mørkt lag i omkring en meters dybde, som indeholder smådele, som arkæologerne mener stammer fra tiden omkring år tusind.

Noget af det mest interessante man hidtil har set er spor efter træsøjler fra tiden omkring år tusind. Der er således klare tegn på, at der allerede i slutningen af vikingetiden var bebyggelse i området omkring vor nuværende kirke. Her i slutningen af juli har man faktisk fundet en trækam, som godt kan stamme fra vikingetidens Slangerup. Kun en kulstof-14 datering vil kunne bekræfte dette.

Såfremt du vil vide mere om Slangerup under den tidlige middelalder, så kan det varmt anbefales at besøge udstillingen "Kongernes Slangerup" på Museet Færgegården for enden af Kronprins Frederiksbro, når du kommer fra Slangerup og køre mod Skibby eller Jægerspris.