Bevægende koncert med Ann-Mette Elten

posted 2 Feb 2011, 04:22 by Niels Jensen   [ updated 2 Feb 2011, 04:45 ]
Torsdag den 27. januar var omkring 100 gæster til koncert i Slangerup Kirke - Skt. Mikaels. Det var Ann-Mette Elten, der sang, og På Slaget 12, der spillede. Ann-Mette Elten er en af de kunstnere, som har mod på, at gøre vor store salmeskat tilgængelig for nutidens unge mennesker. Det blev der under koncerten, som varede omkring fem kvarter, givet flere gode eksempler på.

Da Ann-Mette Elten mod slutningen af koncerten annoncerede, at nu ville hun synge en lidt vovet udgave af en af Thomas Kingos kendte salmer, var der flere af os i kirken, som straks tænkte på salmen "Sorrig og glæde", som næsten er kirkens kendingssalme. Det viste sig at være en anden af vor tidligere sognepræsts kendte salmer.

Som et af flere ekstra numre fik vi også en kendt salme. Efter koncerten havde de mange gæster lejlighed til at få vekslet et par ord med Ann-Mette Elten, men hun solgte og signerede CD'er ved våbenhusindgangen.