Bevægende Schubert ved dagens koncert!

posted 13 Feb 2011, 10:42 by Niels Jensen   [ updated 27 Feb 2011, 05:57 ]
Søndagens koncert i Slangerup Kirke - Skt. Mikaels startede med Nicolai Kjølsen ved kirkens smukke gamle orgel med Gregersen værk. Det blev en rolig start med tre korte smukke orgelstykker: Først Jesper Madsens "Morgenstund har guld i mund", som i gamle dage var et fast element i morgensamlingerne på Korsagerskolen i Husum under inspektør Gundelachs regime, efterfuldt af Leon Boellmanns "Priere a Notre Dame" og til sidst Bachs "Ariso" i F-dur.

Derefter blev orglets piber skiftet ud med flyglets strenge. Først til fællessalmen "Tænk at live koster livet", og så med 4 blændende stykker klavermusik startende med Nicolai Kjølsens meditation over salmen "Nu rinder solen op af østerlide", som blev fremført blødt og elegant. Det blev fuldt op af Franz Schuberts Impromtu i Es-dur, opus 90, nr. 2. Det officielle program sluttede med Frédéric Chopins Ballade i g-mol, opus 23, nr. 1, som vi også havde lejlighed til at høre ved klaversolokoncerten under sidste sommers "Klassisk Midsommer i Skt. Mikaels". Balladen er et vidunderligt stykke dynamisk musik, som man godt kan høre flere gange.

Som ekstranummer fik vi endnu et Schubert stykke. Det er ikke nogen hemmelighed, at Nicolai Kjølsen er begejstret for Schuberts musik, og han har da også sammen med sopran Pauline Kehlet inspillet en CD med Schubert musik. Såfremt du gik glib af koncerten, så kan du her på siden lytte til Nicolai Kjølsens improvisationer over salmen "Nu rinder solen op af Østerlide". God fornøjelse!

Alt i alt en super koncert for de lidt over et halvt hundrede gæster, dog virkede de tre orgelstykker nærmest som en slags opvarmning til den efterfølgende klaverkoncert.
Ċ
Niels Jensen,