Børnegudstjeneste med bevægelse

posted 3 Jun 2011, 07:43 by Niels Jensen   [ updated 3 Jun 2011, 08:23 ]
Ved børnegudstjenesten lørdag den 28. maj, hvor 4 børn gennem dåben blev optaget i den kristne menighed, kom deltagerne i bevægelse. Musikpædagog Anne-Mette Riis var kirkesanger denne dag, og hun havde lavet bevægelser til de salmer, som sognepræst Klaus Meisner havde valgt til tjenester. Ydermere, så kom det meste af ledsage musikken fra kirken Yamaha flyget, og ikke fra orgellet.

Dette var første gang, at der kom bevægelse i børnegudstjenesten, men nok ikke sidste gang. Idéen med bevægelser er selvfølgelig, at børnene og nok også nogle at os voksne knytter billeder til salmernes ord, og derved skulle salmerne blive lettere at forstå for alle.

Gudstjenesten sidste salme blev dog spillet fra orgellet, som det oftest sker i Slangerup Kirke. Den kan du lytte til her.