En informativ aften på Højagergård i torsdags

posted 25 Sep 2010, 06:05 by Niels Jensen   [ updated 25 Sep 2010, 07:04 ]
Torsdag aften havde Slangerup Menighedsråd inviteret til ekskursion til Højagergård, og 40 mennesker havde fundet vej til dette AKU-center nord for Slangerup. Den daglige leder Kim Rockhill fortalte om stedet og viste rundt på de forskellige værksteder hjulpet af Jesper Christiansen, som er en af centrets medarbejdere.

Vi blev først vist rundt i de forskellige værksteder: Gartneri, Bilværksted (jeg syntes der lugtede lidt for meget af benzin derinde), Landbrugsværksted, Snedkerværksted og Metalværksted samt monteringsafdelingen. Monteringen var igang med to spændende arbejdsopgaver. Den ene var pakning af specialdræn, som skulle sendes til Mellemøsten, og den anden var fornyelse af juledekorationerne til gågaden i Frederikssund, så de blev mere energivenlige. Sidstnævnte opgave består i afvikling den gamle amerikanergran og lyskæde fra aluminiumsstativerne, og påsætning af nye LED-lyskæder og gran. Vi fik at vide, at arbejdet skrider frem planmæssigt, så ophængning kan ske inden julelysene tændes om eftermiddagen den første søndag i advent. Måske kunne Slangerup Cityforening overveje at få en lignende renovering af Slangerup julebelysning foretaget inden julen 2011?

Efter rundvisningen var der kaffe og wienerbrød i centrets nye spisehus.  Her fortalte Jesper Christiansen, hvordan det var at være medarbejder på stedet og hvorfor han arbejder der. Jesper arbejder på landbrugsværkstedet, bl.a. med vedligeholdelse af stedet landbrugsmaskiner, og hjælper også med høst rundt omkring. Faktisk var det Jesper, som henvendte sig til kirkens aktivitetsudvalg med idéen om, at vi skulle høre noget om hvad der foregik på Højagergård. Det er dejligt med sådanne henvendelser, som leder at vi ikke blot laver den type arrangementer, som vi plejer af lave. Tak til Jesper og Kim for en ganske oplysende aften.