En meget anderledes gudstjeneste!

posted 1 Oct 2010, 05:35 by Niels Jensen   [ updated 1 Oct 2010, 05:51 ]
Søndag den 26. september var der Skt.Mikkels Messe i Slangerup Kirke, og det blev en virkelig skøn forestilling. Ved starten af gudstjenesten kom 3 mørkklædte damer - to af dem bærende på en spinderok ind i kirken. Under læsningen gik de ekstremt langsomt ned gennem kirken, som kun var oplyst af levende lys og en enkelt lampe ved prædikestolen.
Pludseligt under prædiken blev de sortklædte damer angrebet af en tredje person, som svingede med ild. Et billede på Skt.Mikael, som jager djævelen væk. Skt.Mikael er den engel, som kirken i Slangerup i 1411 blev indviet til. Under nadverbordet plafrede 3 engle med gyldne vinger i kirken, og efter nadveren eksploderede det i en dans ned gennem hovedskibet.
Ved gudstjenesten afslutning forlod de 3 damer fra performancegruppen "Temptations" kirken lige så stille, som de var ankommet, så menigheden i ro og mag kunne indtage det traditionelle Mikkelsdags måltid: kommenklingle og mjød.