En rigtig fastelavnsgudstjeneste!

posted 21 Feb 2012, 12:40 by Niels Jensen   [ updated 21 Feb 2012, 21:32 ]
I år var fastelavnsgudstjenesten i vor kirke lidt ud over det sædvanlige. Ikke fordi der var udklædte børn i kirken. Det er der jo hvert år på fastelavns søndag. Heller ikke fordi der var udklædte voksne i kirken. Det hvar vi også set før på en fastelavns søndag. Det der efter min mening gjorde dette til en rigtig fastelavnsgudstjeneste var sognepræstens valg af salmer / sange til gudstjenesten.

Vi startede med at synge "I dag er det så fastelavn" på melodien "I østen stiger solen op". Og efter de kun tre vers i denne udgave var humøret allerede steget et par grader. Efter den først læsning sang vi "Da Jesus kom til Jordans flod" på melodien "Vi lister os afsted på tå", og efter prædiken "Dagens navn er Fastelavn" på melodien "Juletræet med sin pynt". Vi sang også Fader Vor på en gammel frisk og livlig melodi fra Trnidad. Og afslutningenssalmen var "Nu takker alle gud". Melodier som mange børn kender og som deres forældre ofte har lært i børnehaven. Et super valg til en gudstjeneste med fokus på børnene. At så sangbladet også var smukt illustreret med gamle Storm P. tegninger med teksterne drejet i retning af fastelavn fuldendte en god oplevelse i kirken.

Efter gudstjenesten gik de fleste direkte til parkeringspladsen foran vort nye sognehus, hvor graveren havde sørget for at hænge 3 fastelavntønder op, så alle kunne slå katten af tønden. Der var en for de allermindste smukt dekoreret af kordegnen, en for folkeskolebørnene og en - som ovenikøbet havde ligget i vand nogle dage - for de store børn og de voksne. Organisten brillierede ved både at slå bunden af tønden og de sidste brædt ned fra snoren.