En udstilling med fotografier af Morten Lind i sognehuset

posted 28 Nov 2012, 13:17 by Unknown user   [ updated 28 Nov 2012, 13:20 ]
Lørdag eftermiddag den 24. november åbnede den anden udstilling i vort nye sognehus. Der er en udstilling af billeder taget af professor emeritus Morten Lind fra DTU under hans mange rejser i Skandinavien og det fjerne østen. Udstillingen viser billeder fra både Japan og Kina samt det nærmere liggende lande, som England og Finland.
Om billeder fortæller Morten Lind: "De udstillede fotos er taget delvist i Danmark og i forbindelse med rejser I Europa og Asien. Jeg har udvalgt dem til udstillingen fordi jeg synes at de hver for sig og på hver deres måde fanger opmærksomheden eller er interessante. Nogle på grund af farvernes umiddelbare tiltrækning, andre på grund af motivet, stemningen eller på grund af en fascinerende rigdom af detaljer.
Billederne er ikke udvalgt omkring et bestemt tema. Min bestræbelse har snarere været at billederne ved deres ophængning skulle skabe et forløb markeret af overgange mellem mindre grupper af billeder, som er indbyrdes forbundne. Overgangene skabes ved lade et en særlig markant farve, stemning eller form i et billede skabe forbindelsen til et billede i den næste gruppe. På denne måde dannes et forløb af sammenkædede billeder fra flere kulturer, landskaber og bymiljøer.

Billederne har kun undergået minimale korrektioner og er ikke manipuleret ved efterbehandling efter de kom i kassen. Jeg bliver ofte overrasket når jeg ser billederne efter optagelsen og tror at kameraet har snydt mig. Men oftest konstaterer jeg når jeg ser rigtig efter at den er god nok. På den måde oplever jeg at mit kamera har bidraget til at skærpe mit syn og udvikle min opfattelse af situationer som ellers har en tendens til at forsvinde i bevidsthedsstrømmen."
Det er første gang at Morten Lind udstiller sine billeder offentligt. Morten Lind har gennem mange år undervist ingeniørstuderende på DTU i at tænke på mål og midler i de ting, som de konstruerer. I sin forskning indenfor funktionel modellering bruger Morten Lind oftest billeder til at definere og illustrere sammenhænge. Udstillingen kan ses i kirkekontorets åbningstid samt efter aftale med Niels Jensen tlf. 4141 5531.

Comments