Fransk Matiné den første søndag i efterårsferien

posted 16 Oct 2011, 13:50 by Niels Jensen
Der var fransk musik i Slangerup Kirke i dag. Organist Nicolai Kjølsen og violinist Walter Gaffron havde sammen et program med musik af Leeclair, Saint-Saens, Duparc, Chopin, Ibert og Fauré. Skt. Mikaels Duo - Nicolai Kjølsen ved flygelet og Walter Gaffron på violin - lagde ud med at spille "Adagio molto Meastoso fra J.M. Leclair's Sonate i D-dur efterfuldt af C. Saint-Saens "Elégie", op. 143. Sidstnævnte stykke lyder vidunderligt i kirkens arkustiske miljø (forhåbentlig bliver den snart godkendt til YouTube).

Derefter fulgte 3 sange af H. Drupare sunget af operasanger Maria Hanke, sopran. Den først var "La Vie Antérieure", fuldt af "Chanson Triste", og til afslutning på sang delen af dagens koncert fik vi "Phidylé". Det var dejligt igen at høre en god sopran fylde kirken med vidunderlige toner.

Sangene blev efterfuldt at to valse af F. Chopin. Først vals i As-dur og så vals i cis-mol.  Afslutningsvis spillede Skt.Mikaels Duo J.Ibert's "Aria" og G.Fauré's "Anden Sats fra Deuxieme", op. 118. Sidstnævnte stykke var meget anderledes end resten af eftermiddagens musik, og skal nok høres nogle gange før man fuldt ud forstår den.

Omkring tres borgere havde fundet vej til koncerten, som ogss havde vagt Hans Kongelige Højhed Prinsgemalens interesse. Imidlertid måtte Prinsgemalen prioriterer et andet arrangement, og det blev denne gang blot til et ønske om en god koncert for musikere og koncertgæster fra HKH Prinsgemalen.