Igen over 1000 gæster i kirken juleaftenseftermiddag

posted 4 Jan 2012, 23:49 by Niels Jensen   [ updated 5 Jan 2012, 05:30 ]
Allerede ved en første af de tre juleaftensgudstjenester kl. 13.30 lørdag den 24. december 2011 strømmede gæsterne til kirken, og ved den første tjeneste var vi over 300 som hørte juleevangeliet læst af Jens Lindgreen. Til den anden tjeneste kom der lidt flere, og de hørte Jan Winterø læse juleevangeliet. Ved begge disse tjenester prædikede sognepræst Caja Winterø.

Ganske overvældende var tilstrømningen til den sidste juleaftensgudstjeneste kl. 16.00, hvor sognepræst Klaus Meisner prædikede. Ved den lejlighed hørte over 450 mennesker juleevangeliet og en meget personlig prædiken med udgangspunkt i oplevelserne som feltpræst i Libanon om berøringsangsten med kirken i det offentlige rum i Danmark. Kontrasterne blev trukket op mellem hvorledes religionerne i Libanon godt kunne have fælles aktiviteter med både kristne og muslimer, og den angst for at støde, som danske skoler viser ved at aflyse juleafslutninger i den lokale folkekirke eller salmesang den sidste skoledag før juleferien - det hedder den trods alt - endnu!

De følgende dage var der lidt færre i kirke. Men de der kom 2. juledag også kaldet Skt. Stefans Dag så sognepræst Rasmus Dreyer i samme messehagel, som Thomas Kingo i sin tid brugte.