Kingo Dag - En tradition?

posted 11 Nov 2010, 11:36 by Niels Jensen
I lørdags afholdt Slangerup Kirke sin anden Kingo Dag. Thomas Kingo er udover at være en af vore mere kendte salmedigtere også den gennem tiderne nok mest kendte præst ved Slangerup Kirke. Derfor besluttede menighedsrådets aktivitetsudvalg i foråret 2009, at vi hvert år den første lørdag i november skulle have et halvdags arrangement hvor der var lejlighed til at lære mere om den indvandresøn med skotske forældre, som blev præst i sin fødeby og senere biskop over Fyn, og samtidig synge nogle af hans salmer - både de kendte og de mindre kendte.

Lørdag den 6.november 2010 løb den anden Kingo Dag af stablen arrangeret af vore to præster Caja Winterø og Rikke Bertelsen med assistance fra vor organist Nicolai Kjølsen, kirkesanger Viggo Nielsen og kirketjener Anna Jensen. Professor Erik A. Nielsen fra Københavns Universitet var inviteret til at komme og holde foredrag om specielt kirkens to samlinger af salmer. Det foredrag blev starten på nogle interessante timer, hvori indgik en mindre byvandring arrangeret af Caja Winterø og historien om den såkaldte kalotstrid mellem Thomas Kingo og Jakob Worms fortalt af Rikke Bertelsen. Undervejs spillede organisten sin "Kingo Fantasi", som blev komponeret i anledning af Dronning Margrethes besøg i september 2009, på orgellet.

Under gæsternes ankomst til kirken blev spillet lut musik, og undervejs blev der serveret en sandwich fra Frex Café, som vi kommer til at savne. Der var også kaffe til at varme sig på efter byvandringen og til en ekstra sluder efter det officielle program var slut.