Nicolai Kjølsen i centrum ved start af årets Frederikssund Koncerter

posted 2 Oct 2010, 22:51 by Niels Jensen   [ updated 2 Oct 2010, 23:13 ]
Lørdag eftermiddag den 2. oktober blev årets Frederikssund Koncerter, som sætter fokus på Chopins klavermusik, kikstartet ved et caféarrangement i kulturhuset "Elværket" i Frederikssund. Efter en kort indledning af formanden for kommunens kulturudvalg fortalte Bo Davidesen om Chopins korte liv fra 1810 til 1849. Indimellem spillede Nicolai Kjølsen, som er er organist ved Slangerup Kirke, eksempler på den musik, som Bo Davidsen fortalte om.

Omkring halvvejs gennem programmet efter en fantastisk opførelse af Chopins Impromptus nr.4 i Cis-mol, var der pause og mulighed for yderligere forsyninger af kaffe, øl, vand eller vin. Det var en velbesøgt start på årets serie af Frederikssund Koncerter, og arrangørerne måtte inden starten sætte mange yderligere sidepladser op end de oprindeligt havde regnet med at få brug for.  Inden pausen var fokusering på at fortælle om Chopin.

Efter pausen fik arrangementet et mere koncertaktit præg. Ordrene mellem musikstykkerne blev fære, og noderne forsvandt fra klaveret. Nicolai Kjølsen foldede sig i de sidste 5 musikstykker rigtigt ud, som den talentfulde pianist, som har også er. Afslutningen var naturligvis den kendte "Afskedsvals". Jeg kan kun være enig med andre deltagere i arrangementer, som gav udtryk for at musikken havde fortjent et bedre instrument.

Programmet til caféarrangement er vedhæftet her. Allerede i dag - søndag den 3. oktober kl. 15.00 - fortsættes med en stjernekoncert med pianist Katrine Gislinge i Slangerup Kirke - Skt.Mikaels.