Prædiken på vers i Slangerup Kirke

posted 15 Jul 2012, 02:49 by Niels Jensen
Det er sommer - efter årstiden i det mindste - og også kirkens personale har krav på sommerferie. Derfor var det stort set vikarer over hele linien i kirken i dag. Både for præst, organist, kirkesanger og kirketjener. På trods af dette blev dagens intime gudstjenete en rigtig god oplevelse. Da der nogle minutter i halv ti stadig kun var kommet under ti kirkegængere foreslog Jørgen Anker Jørgensen, at vi rykkede sammen omkring alteret og holdt dagens gudstjenete i korområdet. Det gjorde vi så.
Jeg har det dårligt med, at det vi kalder en trosbekendelse starter med to liniers fornægtelse, så dem plejer jeg ikke at være med på. Således også i dag, men det er lidt sværere at skjule når vi er i en lille flok samlet i koret. Når det gik. Dagens prædiken var ganske speciel. En af dagens tekster handlede om at få en kamel gennem et nåleøje, og det havde inspireret Jørgen Anker Jørgensen til at skrive en hel prædiken på vers! Han havde valgt kendingsmelodien fra børnestykket Folk og røvere i Kardemommeby. På den melodi kom vi omkring dagens tekster såvel som salmen efter prædiken.
En virkelig godt start på søndagen, som vejrmæssigt indtil videre tegner rimeligt.