Slangerup Kirke på Den Danske Klosterrute!

posted 19 Sep 2010, 09:57 by Niels Jensen   [ updated 25 Sep 2010, 07:05 ]
Den Danske Klosterrute er en vandrerute fra Frederikshavn over Aalborg til Viborg, videre af Hærvejen til XX, og derfra til Ribe, videre til Jellingestenene, over Als til Sydfyn og øerne Ærø og Langeland, og videre over Lolland og Falster tilVordingborg, så via Næstved og Roskilde til Slangerup, og endelig derfra over Hillerød til Helsingør. I fredags udgav forlaget Unitas det tredje bind i bogserien "Den Danske Klosterrute". Bind 3 har fået titlen "Fra Helsingør til Slangerup - med Eskilsø" og det beskriver en vandretur på omkring 110 km.

Udgivelsen blev markeret ved en reception i Karemellitersalen i klosteret ved Sct.Mairæ Kirke i Helsingør, og efterfølgede var der mulighed for at prøve dele af ruten i Helsingør, og om lørdagen ved Hillerød. Desværre blev vandreturen i Helsingør en noget våd fornøjelse. Næste bind, som beskriver ruten fra Slangerup til Roskilde forventes at udkomme inden jul. Bøgerne koster under 300 kr. per bind og kan bestilles hos din lokale boghandler eller direkte fra forlaget på www.unitasforlag.dk.

Forhåbentlig vil det om et års tid blive mulige at tilbyde pilgremsvandrere en billig overnatning i forbindelse med besøget i vor kirke. Flere kirke, bl.a. Bellahøj Kirke, har gennem nogle år arrangeret pilgremsvandringer langs de dele af ruten, som er beskrevet i bing 1 "Gennem Sønderjylland til Ribe" og 2 "Fra Ribe til Viborg med Hærvej og Søhøjland". Måske ske bør vi tage idéen op i Slangerup. Vi kunne jo starte med turen fra Slangerup til Eskildsø. Forfatter af serien er Jens Kristian Krarup, som er forhenværende rektor for Folkekirkens Pædagogiske Institut.