Slangerup Kirke svingede ved aftenens Åbningskoncert

posted 26 Aug 2010, 11:55 by Niels Jensen   [ updated 27 Aug 2010, 01:58 ]
I dag, torsdag den 26. august, åbnede River jazz & blues Band og Lydiah Wairimu Snake City Jazz Festival 2010 med et brag af en koncert i Slangerup Kirke - Skt. Mikaels. Et veloplagt jazz-publikum klappede og sang også med på et varieret repetoire ved koncerten, som tog os fra New Orleans over Nairobi til Slangerup.

Musikken var inspireret af New Orleans traditionen og den afrikanske gospeltradition som Lydiah Wairimu har bragt med sig fra Kenya. Lydiah har boet i Danmark i mere en 12 år, og har gennem alle årene til stadighed intensiveret sit arbejde som korleder og sin solistoptræden. Resultatet hørte man specielt i hendes fremførelse af "Amazing Grace" sidst i koncerten.

Koncerten præsenterede en blanding af den gospel, som opstod i Amerika blandt afrikanske slaver, kom tilbage til Afrika via kirken, og også kom til Danmark, ikke mindst via jazzmusikken. Desværre gjorde en manglende lydprøve inden koncerten, at solistens lydnivuau ikke var så optimalt afstemt med orkestret, som det kunne have været. En dejlig koncert var det nu alligevel, så tak til Riverband og Lydiah for en god oplevelse!