Starten på advent tiden

posted 16 Dec 2012, 11:33 by Niels Jensen
byens juletræ
Advent startede søndag den 2. december med højmesse kl. 10.00, hvor Klaus Meisner prædikede og "De ni læsninger" kl. 16.00 under ledelse af Caja Winterø. Lidt flere havde fundet vej til "De ni læsninger" end til formiddagens højmesse. Efter "De ni læsninger" var der fakkeltog til tændingen af byens juletræ foran byens gamle rådhus, som idag huser storkommunens tekniske forvaltning. Vægterkorpset ledte vej fra kirke til torv sammen med mange kommende konfirmander med fakler. På torvet sang kirkens kor nogle sange og sognepræsten ønske god adventstid inden juletræet tændtes.
Anden søndag i advent var der også højmesse kl. 10.00. Denne gang med Caja Winterø som prædikant. To minutter i ti var der udover kirkens personale kun to personer i kirken, men ved tjenestens start havde vi passeret et dusin til trods for den snestorm som rasede udenfor. Snestormen betød faktisk at eftermiddagens traditionelle julekoncert med Slangerupkoret måtte aflyses, da korets dirigent var sneet inde i herredet. Heldigvis havde sognepræsten ikke problemer med at komme til og fra kirken, så højmessen blev gennemført som annonceret.