Musik specielt skrevet til en astronomisk begivenhed

posted 2 Jun 2012, 10:03 by Unknown user   [ updated 3 Jun 2012, 08:08 ]

Venus Passage I

I næste uge den 6. og 7. juni passerer Venus foran solen set fra jorden. Sådanne passagerer forekommer med omkring 120 års mellemrum parvis med otte år imellem. Dette års passage er den anden i denne omgang. Den første i dette par forgik i 2004. Tidligere observerede passager er forekommet i 1761 og 1769, 1874 og 1882. 
I anledning af den specielle begivenhed har Nicolai Kjølsen komponeret et stykke musik med titlen "Venus Passage I", som for et par uger siden blev spillet i Slangerup Kirke, og som i uddrag også kan opleves ved Mellemrun førstkommende onsdag (den 6. juni).Du kan læse detaljer om denne Venus Passage på NASA's hjemmeside, og du kan også læse om kaptajn Cook observationer. Du kan lytte til musikken her, og du kan følge begivenheden live på  NASA's hjemmeside. Live begivenheden starter kl. 23.45 tirsdag den 5. juni dansk tid.
Du kan også opleve Venus Passagen live ved et arrangement på Charlottenlund Fort. Det starter ved solopgang kl. 4.30 og slutter kl. 7.00. Det er gratis at deltage, og det vil på dagen være muligt at købe solformørkelsesbriller til 10 kr. (normalprisen i Planetariets butik er 29 kr.). Man mødes på observationsstedet øst for parkeringspladsen, og du finder fortet på højre side af vejen nord du køre nordpå. Det ligger lige før Strandvejen bliver til Kystvejen. Observationsarrangementet er et samarbejde mellem Tycho Brahe Planetarium og Københavns Astronomiske Forening.
Comments