Skt. Mikael Music

Music has thourgh hundreds of years been an important element of the church service. Before the reformation properly the only element, which common people could relate to. Today there is beside the church services a rich musical life in and around the chruch. At Skt. Mikaels there is the church choir, called Skt. Mikael's Choir, and which practice every Tuesday evening except for the summer months. Then there are mucical groups: The Skt. Mikael's Ensemble, which participate

Musik har gennem århundreder været et vigtigt element i gudstjenesten. Før reformationen var nok det eneste element, som almindelige mennesker kunne forholde sig til. I dag er der udover i forbindelse med gudstjenesterne et rigt musikliv i og omkring kirken. Ved Slangerup Kirke er der dels kirkens kor, Skt. Mikaels Kor, som øver hver mandag aften, og dels to musikgrupper: Skt. Mikaels Ensemblet, som medvirker dels ved opførelse af "Verden Venter..." påske lørdag, og dels ved en eller flere koncerter i forbindelse med "Klassisk Midsommer i Skt.Mikaels". Musikkere fra Skt.Mikaels Ensemblet danner også andre grupper sammen. En af de mest veletablerede af disse er Skt.Mikaels Duo, som består af organist Nicolai Kjølsen og violinist Walter Gaffron.

Som et fast element i kirkens aktiviteter er der den sidste onsdag i hver måned Aftenklange. Aftenklange er en halv times meditativ musik krydret med lidt poesi, og det starter efter kirkeklokkerne har ringet otte. I løbet af årets anden del er der Aftenklange i august, september, oktober og november, og i årets første del er der Aftenklange i januar, februar, marts og april.