Eksterne links‎ > ‎

Links med berømtheder

På denne side er samlet links til yderligere informationer om berømte personer med en eller anden tilknytning til vor kirke.

1056 Erik Ejegod fødes i Slangerup

Kong Erik I Ejegod regerede fra 1095 til 1103. Han var søn af kong Svend II Estridson, og gift med dronning Bodil, som var datter af Jarl Thrugot. De fik sammen 5 børn: 3 sønner og 2 døtre. Kong Erik I Ejegod er begravet i Paphos på Cypern.

1634 Thomas Kingo fødes i Slangerup

Thomas Kingo blev født den 15. december 1634 i Slangerup som søn af den skotske immigrant Hans Thomsen Kingo og Karen Sørensdatter. Har var præst ved sin fødebys kirke fra 1668 til 1677, og har efter han blev biskop over Fyen foræret en lysekronge til Slangerup Kirke. Den hænger i dag lige ud for indgangen fra våbenhuset. Han døde i Odense den 14. oktober 1703.

1831 Johanne Louise Heiberg og Johan Ludvig Heiberg giftes i Slangerup Kirke

I 1831 blev kongelige skuespillerinde Johanne Luise Heiberg (født Pätges) og Johan Ludvig Heiberg gift i Slangerup Kirke.

2009 Hans Kongelig Højhed Prinsgemalen besøger Slangerup

Søndag den 15. februar 2009 besøgte Hans Kongelige Højhed Prinsgemalen Slangerup Kirke for at overvære en galla kombi-koncert med organist og pianist Nicolai Kjølsen, sopran Pauline Kehlet og violinist Walter Gaffron.

2009 Hendes Majestæt Dronningen besøger Slangerup

Torsdag den 9. september 2009 besøgte Hendes Kongelige Højhed Dronning Margrethe II Slangerup Kirke for at overvære en speciel andagt i anledning af Frederikssunds 200 års købstadsjubilæum (Slangerup mistede sine købstadsrettigheder til Frederikssund i 1809) med uropførelse af Nicolai Kjølsens til lejligheden komponerede Kingo Fantasi.