Kirken i dit liv‎ > ‎

Konfirmation

I Slangerup Sogn finder konfirmationsforberedelsen normalt sted når du går i 8. klasse på Kingoskolen eller en anden skole. Konfirmationsforberedelsen erstatter i dette skoleår undervisningen i religion / kristendomskundskab. I Slangerup Sogn varetages konfirmationsforberedelsen af sognets præster med hjælp fra kirkens øvrige personale.

Indskrivning til konfirmationsforberedelse forgår ved et arrangement i kirken i maj eller juni måned, og vil blive annonceret i begivenhedskalenderen på denne hjemmeside samt i kirkens annoncer i lokalpressen. Arrangementet i kirken starter normalt klokken sytten, og varer omkring halvanden time.

Konfirmationsforberedelsen har de seneste år efter aftale med Kingoskolen og godkendelse af biskoppen for Helsingør Stift foregået dels ved nogle hele undervisningsdage efterår og forår for alle årets konfirmander, og dels ved ugentlig holdundervisning om eftermiddagen.

Spørgsmål om konfirmationsforberedelsen kan rettes til kordegnen eller en af sognets præster. Kontaktinformationer findes i telefonlisten. Generel information om konfirmation i folkekirken finder du på folkekirken.dk.

Konfirmation 2014

Indskrivning til konfirmationsforberedelse med henblik på konfirmation i foråret 2014 foregår torsdag den 23. maj 2013 kl. 17.00 i kirken.

Også i 2013 bliver der to dage med hver to konfirmationer i Slangerup Kirke. Der bliver Store Bededag, som er en fredag, og lørdagen dagen efter. Klasserne op Kingoskolen bliver konfirmeret således:
  • De unge mennesker i 8A konfirmeres på St. Bededag den 16. maj 2014 kl. 10.00.
  • De unge mennesker i 8B konfirmeres på St. Bededag den 16. maj 2014 kl. 12.00.
  • De unge mennesker i 8C konfirmeres lørdag den 17. maj kl. 10.00.
  • De unge mennesker i 8D konfirmeres lørdag den 17. maj kl. 12.00.
Vi fastholder således muligheden for en stor fælles blå mandag for de fleste af konfirmanderne i Slangerup Sogn.

Konfirmationern i de kommende år

Menighedsrådet har på sit møde den 22. november 2012 besluttet af konfirmationerne de kommende år også vil foregå på Store Bededag, som altid er en fredag, og lørdagen efter. Hvilke klasser, som konfirmeres på hvilke dage og tidspunkter kan først fastlægges efter skolen har udmeldt klassedannelserne.