De gratis glæder!

posted 7 Aug 2011, 11:16 by Niels Jensen
Det er faktisk en forkert betjenelse jeg har brugt i overskiften. Ganske vist skal man ikke betale ved indgangen til de fleste kirkekoncerter. Det skyldes, at mere end 80% af os allerede har betalt. Vi har betalt over kirkeskatten, som i Frederikssund Kommune er 0,96% i år. Det er ikke i den billige ende skulle jeg hilse at sige. Hvad for man egentlig for sin kirkeskattepenge, når nu man ikke har lyst til at gå til gudstjeneste hver søndag?

En kirkekoncert var typisk mellem 45 minutter og en time uden pause. Den har du i langt de fleste tilfælde betalt for gennem din kirkeskat. Men hvad koster en tilsvarende koncert i eksempelvis Tivolis Koncertsal? Og så glemmer vi lige, at transporten til den lokale koncert nok er billigere. I august måned bød Tivoli bl.a. på en koncert med tenoren Roberto Alagna, som i følge det trykte program sang i 55 minutter. Billetterne kostede mellem 500 kr. og 1250 kr. Senere på måneden kunne du i Tivolis Koncertsal høre pianisten Tanja Zapolski spille bl.a. Ravels Boléro. Til denne koncert kostede billetter blot mellem 175 kr. og 295 kr. Og Tanja spillede også i 55 minutter. Med Yundi sidst i august måned fik du lidt mere for pengene. Han spillede nemlig i hele en time og tyve minutter.

Desværre kan din lokale kirke via kirkeskatten ikke byde på verdensnavne som Yundi og Renée Fleming, men 3 gange hvert halvår byder vi på en god klassisk koncert uden ekstrabetaling ved indgangen. Og så har du ovenikøbet mulighed for at snakke med musikkerne efter koncerten mens du nyder en forfriskning.