De udvalgte

posted 28 Nov 2010, 12:53 by Niels Jensen   [ updated 8 Apr 2011, 13:45 ]
I går fik jeg endelig skiftet fra sommerdæk til vinterdæk på vores lille bil. Det skete, som de sidste tre år hos AGL, som ligger mellem Husum og Brønshøj i det nordvestlige hjørne af Københavns Kommune. Som de fleste nok har bemærket, så har det sneet en del på det seneste. Faktisk prøvede jeg allerede at få dækkene skiftet fredag inden det store snevejr, men den dag havde de allerede midt på formiddagen arbejde til hele dagen, så jeg blev venligt bedt om at komme igen lørdag morgen.

Lørdag morgen var lidt af en oplevelse. På sommerdæk kørte jeg lidt over syv afsted mod AGL, og turen derud må nok betegnes som en rutschetur. Med sommerdæk skulle jeg helst ikke stoppe på vej om ad en bakke. Bakken lige uden for Jørlunde blev passeret uden problemer. Så var der afkørslen fra A6 i Ølstykke. Der ville bilen ikke dreje så meget til ventre som jeg ønskede, så jeg kyssede lige en kantsten. Indad mod Herlev vurderede jeg flere gange, at det trafikken taget i betragtning var farligere med en opbremsning når et lyssignal skiftede til gult end at køre over for lyserødt. Heldigvis nåede jeg på lidt under en time til AGL.


Klokken var lidt over otte. Forretningen åbner om lørdagen klokken ni. Men parkerede bilen, og sluttede mig til køen. Snakken begyndte hurtigt at gå. Man kommer jo hinanden ved i en sådan kø. Det snede og det var bestemt ikke varmt, at stå der i morgenmørket. Omkring et kvarter i ni startede in-checkningen, og hurtigt efter var der også gang i dækskiftningen. Jeg - og mange andre havde ikke helt parkeret korrekt inden vi sluttede os til køen, så omkring et kvarter over ni blev vi bedt om at flytte vore biler. Heldigvis var det lørdag, så jeg fandt en parkeringsplads på den nærmeste sidevej - en plads som på hverdage nok ville være taget meget tidligere af en medarbejder. Nå tilbage i køen begyndte snakken hurtigt at dreje sig om sandsynligheden for at komme mellem de udvalgte. Altså dem, som fik skiftet dæk denne lørdag. AGL kan skifte dæk på fire biler ad gangen, og et dækskift tager omkring 20 minutter. Om lørdagen lukkes klokken ni, så omkring de 50 første i køen skulle være sikre.

På dette tidspunkt var der bil kaos foran AGL, og det kneb med at holde gang i dækskiftningen. Et kvarter i ti blev de udvalgte sorteret fra, og det blev omkring halvtreds plus minus. Resten blev bedt om at komme igen mandag morgen.
Endelig blev jeg checket-in. Det er ligesom billetten og sikkerheden for at i dag vil det ske. Og så kan med gå ind i det lille venterum og nye en kop varm chokolade mens man læser om Slangerups møller. Man får snakket med mange en sådan lørdag formiddag - men kun blandt de udvalgte. Nytilkomne blev hurtigt fortalt, at de ikke ville blive udvalgt den dag. Jeg talte med en dame, som var sendt derned af sin man, med en indvandre fra Persien, som havde et punkteret forhjul, med en ejer af en hurtig folkevogn, som havde fået bestilt nogle forkerte fælje over internettet, og mange flere.

Ligesom med den i bibelen omtalte udvælgning kan man altid diskutere grundlaget for og metoden til udvælgning. AGL har valgt først til mølle princippet. Det er nok ikke det, som vil blive brugt på den sidste dag. Med med Jesu fortællinger om tilgivelse for alle synder, så ved vi ikke ret meget om udvælgelsen på den sidste dag. Eller gør vi? Vi skal jo blot tro for at blive blandt de udvalgte!

Comments