Et "ritual" eller snarere en tradition til pandekage tirsdag?

posted 21 Feb 2012, 23:13 by Niels Jensen   [ updated 21 Feb 2012, 23:14 ]
Det er godt med fast holdepunkter i årets løb. Som jul, påske og pinse. Det markeres alle med store festlige gudstjenester i kirken. Men hvad med starten på fasten? Pandekage tirsdag, som dagen i dag kaldes, er starten på fasteperioden inden påskens festuge.

Hvordan kan vi markere denne begivenhed? En mulighed kunne være at arrangere et pandekageløb rundt på en bane hen over kirkegården denne dag. For ikke så længe siden kunne man i Kristiligt Dagblad læse, at kirken havde behov for flere lejlighedsgudstjenester til at markere livets overgange. Men hvad med årets overgange? Starten på fasten er jo nært sammenfaldende med lysets genkomst, som vi allerede fejre med Kyndelmisse. Kunne et pandekageløb være endnu en lejlighed til at samles omkring kirken? I første omgang, så kunne man lave et prøveløb ved forårets konfirmanddage. Opdel konfirmanderne i hold - det er de allerede og lave et holdløb hen over ny og gammel kirkegård.

Du kan læse mere om pandekageløb - på engelsk - her. Hvis du synes idéen er god, og vil være med til at afprøve den så skriv til formanden for menighedsrådet eller formanden for vort aktivitetsudvalg.