Slangerup Præstegård

Slangerup Præstegård, som ligger på adressen Kirketorvet 2, er bygget i 1859, og en større ombygning blev foretaget i 1965. Oprindeligt husede bygningen .... En garage ud mod den østligste ende af Kirketorvet blev bygget til i 1950. Frederikssund Kommune mener, at bygningen er bevaringsværdig, men dette er ikke registreret i Kulturarvsstyrelsens fortegnelse over fredede og bevaringsværdige bygninger. Den tilsyneladende eneste offentligte registrering af bevaringsværdigheden er på et dårligt kort i en lokalplan.

Bygningen blev bygget væsentligt om i forbindelse med Slangerup Menighedsråds erhvervelse af den. Således huser bygningens østlige del i dag kontor og mødelokale for sognepræsten, mens de vestligste to-tredjedele af bygningen udgør sognepræstens privatbolig.